Mode, creativiteit en duurzaamheid. Deze combinatie zette mij aan om Bamboo Belgium op te richten. Ik ontwerp tijdloze kleding van duurzame bamboe, fair geproduceerd in Europa. Als producent verdeel ik mijn collecties niet alleen in België maar over heel Europa.

Visie

Met een passie voor slow fashion in combinatie met duurzaam ondernemen, begon ik een zoektocht naar een duurzame, hernieuwbare en aangename grondstof voor comfortabele kleding die goed is voor zowel mens, dier als milieu.

Zo ontdekte ik bamboe. Van de vezels van bamboe wordt een aangename, heerlijk zachte en comfortabele stof gemaakt. Daarmee kon ik me goed uitleven en startte ik met het ontwerpen van een collectie tijdloze basics.

Duurzaamheid is een belangrijke factor in mijn leven. Ik stond er ook op dat niet alleen de grondstof van mijn collectie maar ook het ganse productie proces en mijn ondernemen hieraan voldeed.

Bamboo Belgium samenwerking

Het was een intensieve maar leerrijke zoektocht om de juiste mensen te vinden die net zoals ik  willen “samen” werken aan een groenere, betere wereld. 

Met Bamboo Belgium zet ik mij 100 % in om de wereld waarin wij leven te helpen. Het welzijn van iedereen die meewerkt aan mijn collectie neem ik zeer serieus. Mijn gehele productieproces is transparant van begin tot het einde en zo duurzaam mogelijk.

Enkel de bamboe pulp wordt in China aangekocht. Van het spinnen tot het weven, verven en stikken, dit alles gebeurt in een straal van 80 km binnen Portugal.
Ik ga steeds op zoek naar partners die net zoals ik volgens dezelfde waarde en normen werken.

Mijn focus ligt op het ontwerpen van mooie kleding die lang kan gedragen worden.

De collectie is niet seizoensgebonden of trendgedreven maar veelzijdig, klassiek stijlvol en tijdloos. Mijn ontwerpen passen perfect in ieders garderobekast. Maar in alles wat ik doe staat duurzaamheid centraal.

Mijn collectie vindt zijn weg naar duurzame winkels niet alleen in België maar in heel Europa.

Waar Ik startte met een idee, groeide intussen uit tot een missie. De wereld laten kennismaken met mijn duurzaam verhaal, slow fashion van bamboe.

Missie

Een wereld waar iedereen gelijkwaardig is, daar blijf ik in geloven.
Ieder mens, waar ook ter wereld, verdient een leefbaar loon waarmee de kosten voor voeding, onderdak, kleding, onderwijs en medische zorg voor een gezin gedekt kunnen worden.  Daarom werk ik enkel samen met partners die hun medewerkers een leefbaar loon betalen.